diumenge, 2 d’abril del 2017

Matinal a Vallirana


Amb el temps que fa darrerament no teníem massa clar què fer aquest cap de setmana, així que vam optar per anar a fer esportiva a Vallirana, que el Ramon no hi ha estat encara.

Estrenem aproximació sense passar per la claveguera a cel obert i ens plantem a peu de via ben d'hora, ben d'hora (sense exagerar, però) i podem triar i remenar. Avui ens n'hem anat cap a la dreta i hem començat per Babia (V+). Fa uns dies havíem vist gent fer-la i m'havia cridat l'atenció. Ha resultat ser una vieta ben xula, d'anar fent amb un passet de tibar-li a la zona on desploma. Per cert, aquí la xapa està posada en força mal lloc per xapar posant cintes. Jo ho he fet quan la tenia a l'alçada del tronc... Amb una cinta llarga la cosa millora.

A Babia.

A continuació ens hem posat a la Martina (V+) que havia fet fa poquet però que està prou bé per escalfar. Per cert, que en Ramon s'ha escalfat prou a aquestes dues...

 A Martina.

Després he dubtat si anar cap a la dreta, però finalment he decidit posar-me a Hormiga Atòmica (6a+). Fa temps li vaig fer un top-rope a tota velocitat abans de plegar trastos i avui l'he encadenat gaudint-la amb calma. Passets plaqueros d'anar fent al principi, i unes tibades intenses a la zona vertical, on cal anar una mica per l'esquerra de la fissura amb algun canto no massa bo al principi. Després, el terreny es suavitza.

 Fent la Hormiga Atómica.

Hem continuat per la Comanche (6a). Aquí ja s'intueix que hi haurà un passet al desplom de la tercera xapa... El començament és plaquero fins agafar la fissura i algun bon canto. Un bon bloc a la dreta permet creuar a l'esquerra i encarar el desplom pel mig amb passos ben guapos. Alguna tibadeta més i ja està. Després trobem un altre ressalt, però amb canto brutal!


 Fent l'indi, Comanche, en aquest cas...

També tenia ganes de treure'm l'espina de l'altre dia a la Gertrudis (6b). M'hi he posat i he anat molt bé -millor que l'altra vegada. Al desplom agafo el canto bo de l'esquerra amb les dues mans, pillo el bec de la dreta, el triangle de l'esquerra, pujo peus i començo a buscar alguna cosa per la dreta. Recordava una remada llarga, però no he trobat res de res, així que... avall! Mirant-m'ho amb clama he vist una regleta ben clecada que pot servir per rebotar i trobar un canto per la dreta que, ser-hi hi és, falta trobar-lo (a la vertical d'una fissureta superficial). Després que el Ramon li hagués fet el seu intent en top-rope m'hi he tornat a posar i he resolt bé: gairebé que no m'ha calgut la regleta intermitja i només cal encertar el canto bo de dreta. Després, l'esquerra en lateral a una nansa boníssima permet xapar i amunt!


A la placa d'entrada de Gertrudis (dalt) i veient el desplomaco (baix).

Per acabar el matí, proposo de fer la que va a l'esquerra de la Charmed (6a). Es fa bé fins a la placa vertical de roca vermellosa on m'ha semblat que era impossible anar recte. Suposo que el que toca és anar per la dreta, a la fissura de la Charmed, però no m'ha semblat lògic. M'he enfilat per l'esquerra i he vist que tindria dificultats per tornar o la dreta i he acabat per la via de l'esquerra... Potser és que l'he fet seguida després del segon pegue a la Gertrudis...


Dos instants de la darrera via del dia...

I després de 7 vies fetes i de la calor que començava a ser intensa hem decidit recollir trastos perquè, a més, volem dinar a casa... Queda feina per bastants dies, encara!