dijous, 9 de juny del 2016

Tarda als Graus


Avui hem anat a buscar l'ombra de tarda als Graus. Primer hem anat a la Placa de la Poma, a gaudir de les bones vies que hi ha. Hem començat fent la Pinxos no Morunos (V+). Una via molt bona de placa amb un pas interessant per superar el bombo final. Bon canto, però cal tibar una mica. Molt bona per escalfar. En Ramon la gaudeix de segon perquè avui no està prou fanàtic...

 Encetant l'activitat a la Pinxos no Morunos.

Després hem fet la de la seva esquerra, el Gamarús Alegre (6a). Dira que té la mateixa dificultat que l'anterior: potser la placa de baix té algun pas més de finura, però el desplomet de dalt és fins i tot més senzill. Un altre 10 de via. 

El Ramon a la Gamarús Alegre.


D'aquí ens n'hem anat al següent rocam, paral·lel a aquest, a la dreta de l'agulla del cinquantenari, amb el seu forat característic. Aquí hem atacat la placa per la banda de la dreta, fent la via #29 de la guia (6a). Aquí s'ha de tibar de presa petita amb ganes i et jugues alguna galeta amb els alejillos. La roca és bona, però fa temps que la penya s'hi enfila i la soba...

Tibant a la #29. Val la pena mirar bé per la dreta, cosa que jo no he fet...

Després hem anat fent cap a l'esquerra. Hem fet la #28 amb cintes posades baixant de l'anterior, cosa especialment interessant per la segona xapa que està a can pixa i comporta una caiguda a terra sense dubte. No sé en què estarien pensant (o no) els equipadors... Malgrat aixó, la via és molt guapa, amb forats xulos i moviments tirant a atlètics i molt estètics.

Apretant a la #28.


Hem seguit més a l'esquerra, fen la #27, la Aitor (6a+). Aquí s'ha de tibar bastant al crux de la via. Podria ser que hagués petat alguna cosa perquè es veu una zona de color diferent... En tot cas, l'hem trobat durilla. Més amunt segueix una tònica similar a la #26. Molt bona també.

A la Aitor.

Per acabar, hem fet la #26 (6a). Sembla que hagi de ser més difícil perquè l'inici sembla més bombat, però hi ha canto suficient. Tot i així, cal tibar-li. Després el terreny es tranquil·litza una mica i segueix la tònica de les dues anteriors: cantets i forats molt bons i moviments guapos.

Al bombillo d'entrada de la #26.

Les de l'esquerra són més difícils i les xapes no estan properes, com a les que hem fet aquí: cal fotre-li una mica de morro arreu. Per tant, queden descartades tant avui -que ja és tard- com per al futur. Amb sis vies fetes ens n'anem a casa ben contents. Hem fet una bona colla de metres de vies prou guapes. A més, escalant hem estat fresquets -l'aproximació és una altra història, però com que és curta... D'entrada no recordava haver estat al segon sectoret i pensava que tatxaria alguna via nova. Però quan hi hem arribat ja he recordat que hi havíem estat amb en Pep. Ara que, fa prou temps com perquè les vies fossin noves :)

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona zona aquesta, hi havia anat molt, ara fa molt de temps que no hi torno, per cert, pensava que a la tarda i tocaria el sol...

Petrus ha dit...

El lloc és prou bo, amb vies força maques i a la tarda hi vàrem estar prou bé! Fins i tot la roca no estava rebullida, com passa a vegades. Les que miren a l'est són una opció per les tardes!!