dijous, 16 de juny del 2016

Els Graus de tarda


Avui hem ant als Graus amb en Pep. També hem quedat amb el Xevi que s'afegirà quan pugui. Hem dirigit les nostres passes cap a l'agulla dels marges i, com que feia un ventet ben agradable, hem decidit començar per la part soleia. Aquí hem fet en un plis plas la Un Vent Buit (V+) i la Duéndelos (V+). Ha començat en Pep per la primera i després l'he fet jo i baixant he empalmat directament amb la segona perquè si no es fan massa curtes! Són ben guapes, llàstima que no facin el doble de metres, però la roca de l'agulla a la part de dalt no dóna per més alegries!

En Pep a Duéndelos.

Després ens n'hem anat a la banda est, on el dia passat uns nois estaven fent la Bronko (V+). L'hem fet tots dos i jo he aprofitat per provar uns gats de La Sportiva: sempre he portat Five Ten i ara toca pensar en comprar-ne de nous i tot el que sigui poder provar sobre el terreny és perfecte. Tenen un tacte diferent, però he anat prou bé.

 En Pep a Bronko.

Baixant posem cintes a la El Sambullu (6b+) i ens hi hem posat. En Pep ja l'havia fet i s'hi ha posat en top rope per mirar-se els passos. Després li he fet un pegue i ha sortit! L'inici va per la placa de l'esquerra, una mica tombada. Després cal entrar a la vertical (o més) i val la pena mantenir-se un xic per l'esquerra. Uns passos delicats roms permeten anar de franja a franja per acabar pillant un bolo-regleta marronós que permet estirar-se fins una bústia salvadora a la dreta. Canvi de mans i estirada llarga fins una pedra gris que baixa en diagonal i aviat estem a la R. M'ha sortit sense massa estrès. On m'ha costat més és el canvi de mans a la bústia bona perquè m'he entestat a trobar una alternativa diferent. A més, com que les xapes estan properes, he xapat malament i he hagut de desxapar la penúltima in extremis... A banda d'això, tot rodat! 

Mentre estem aquí arriba en Xevi i li fa un top-rope per escalfar (i més). Fa temps que no tiba massa i té ganes de tornar-hi. Un bon escalfament!

 En Xevi li fa un tast en top-rope a la El Sambullu.

Després hem passat a la Roca del Sioux, on hem fet primer la Maleïda Alèrgia (V+). Via guapa amb passos ben bonics, amb un inici força sobadet que es pot fer un xic per l'esquerra amb roca més franca.

A la Maleïda Alèrgia.

Baixant posem cintes a la Soldado Azul (6a+). Inici finet i un pas llarg per superar la part que desploma lleugerament. L'havia fet en top ràpid com a darrera via del dia fa molt de temps. Queda tatxada!

En Xevi a Soldado Azul.

A continuació hem fet la Poma Poma (6a+). La primera xapa és força amunt però s'hi arriba prou bé venint de l'esquerra. Per superar el tram desplomadet cal anar decidit. Xapada la segona, una llastreta de dretes ajuda a buscar una seqüència de bustietes raonables. Després cal fer algun pas llarg per acabar agafant una bustiassa boníssima de dretes des d'on es passa a la franja i d'aquí al terreny més amable que porta a la R. Bona! Mentre faig aquesta en Xevi ens abandona: ja ha fet la feina del dia!

 En Pep, tibant a la Poma Poma.

Per acabar el dia, encara ens posem a la de la seva dreta, la Tsunami Sobre Bono (V+). Aquesta no l'havia feta i és ben guapa també. Un inici curioset, on cal anar movent-se per arribar a la panxeta. Es supera bé amb bons cantos i poc a poc el terreny es suavitza fins a la mateixa R que abans, en diagonal a l'esquerra.

Amb 8 vietes fetes decidim que hem fet prou bona feina! Mentre hem estat aquí, uns nois de Gales han vingut a fer el seu bateig Montserratí. D'entrada no es fiaven dels còdols: d'allà on venen qualsevol cosa que sobresurt de la paret s'arrenca quan la tibes! Tenen una setmana per adaptar-se i gaudir del nostre conglomerat...