diumenge, 8 de febrer del 2015

El Ultimo Sueño al Serrat dels Monjos


Avui hem tornat a sortir amb en Gatsaule després de molt de temps. La intenció era anar a Alòs de Balaguer, però la boira persistent a Torà ens ha fet canviar d'opinió i ens n'hem anat al Serrat dels Monjos, que queda assoleiat i a recer del vent.

D'entre les opcions que en Joan no havia fet hi havia El Ultimo Sueño, que semblava prou interessant. La via és més o menys típica de la zona: ressalts i rostolls alternats, com també s'alternen la roca bona i la menys bona.

Començo fent el primer llarg. Un primer spit un xic amunt, però que s'abasta prou bé, una altra xapa, un friend i més xapes i algun friend més (V, IV i IV+). A tota la via hi trobarem xapes als llocs que toca i es poden posar coses.

 Als primers metres del primer llarg

El segon llarg probablement surt un xic a l'esquerra (IV), per un díedre, més que per la fissura i rostoll per on hem anat nosaltres. Després, amb tendència a l'esquerra a cercar xapes que ens acompanyen a la reunió. Els darrers metres la placa és prou fina per la dreta, però hi ha opció de seguir per la fissura i flanquejar per entrar a la R (V-).

 Als darrers metres del segon llarg

El tercer llarg pinta espantós: una placa grisosa primer i una mena de díedre descompost després, seguit del Mato-Grosso... Sortosament la placa es va fent, i el díedre no cau. Cal savina-tracció per posar-nos sobre un mini-bosc penjat i flanquejar a la dreta. Ara la cosa es posa seriosa i cal atacar una placa fissurada amb un parell de xapes i hi ha uns passets curiosos (V/V+). Hi ha un parell de xapes i després una savineta, però les ziga-zagues que fa la via fins aquí fan pensar que caure aquí no ha de ser agradable. L'entrada a la R3 queda un xic forçada, el que li acaba de donar un puntillo...  

En Joan al tram exigent per entrar a la R3

El quart surt en vertical pel díedre durant uns metres per abandonar-lo cap a l'esquerra als volts d'una xapa (IV+). Un flanqueig curiós al principi i fàcil després ens mena a la R4.

Al flanqueig. Fàcil però difícil posar-hi alguna cosa...

De la R4 se'n surt per una bona placa amb fissura perfecte per tibar-li en bavaresa. Un alien groc al principi i algun friend més al final deixen aquests metres, probablement els més guapos de la via, ben assegurats (V-). Superat aquest tram entrem en terreny herbós i la reunió queda resseguint la fissura (III), ara ja novament sobre bona roca, en lleugera diagonal a la dreta.

Una placa-bavaresa de primera, que es fa massa curta.

El darrer llarg comença amb un pas curiós al voltant d'un pitó del que pengen un parell de bagues que ajuden a veure'l. Hi ha algun forat bo per la mà i cal obrir bé els peus en díedre. Superat aquest punt (V+) es pot posar, primer un bon friend del 4 i després probablement el del 3. A partir d'aquí estem en terreny ronyós (IV) i només cal saber trobar un lloc per sortir-ne, lleugerament a l'esquerra.

Al pas de sortida de la R5

Per baixar de la via ens cal anar cercant unes vires poc marcades més o menys en horitzontal fins trobar l'entrada de l'embut que ens portarà al torrent fondo. Aquí cal anar baixant, ajudant-nos de les cadenes que trobarem. Al final, un ràpel de 10 m ens deixa al camí.

Ha estat una via que, sense ser espectacular, és prou interessant. Hem posat algun alien, algun tascó, algun friend mitjà i el del 4, més que el del 3 que es suggereix per alguna banda. Trobem xapes als llocs on cal. A més, és una via ben ràpida de fer!



5 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Molt bona descripció, Pere!! Tampoc era tan dolenta, la via... A veure quan hi tornem!!

Petrus ha dit...

Mirant-ho en perspectiva no, no era tan dolenta :)
I hi podem tornar quan vulguis! Allà mateix n'hi ha algunes més que tenen bona pinta... Per exemple, la Alba Oi

Gatsaule ha dit...

Haurem de trobar un forat aquest mateix mes!

Jaumegrimp ha dit...

Molt be Petrus! ja tocava una mica de via llarga no? Aquesta no l'he fet i me n'heu fet entrar ganes...

Petrus ha dit...

@Joan: doncs ja pots proposar alguna data!

@Jaume: Sí, ja tocava, ja! I pel que fa a la via, és una via sense pretensions, però que serveix per passar un matí prou guapo.