dijous, 8 d’octubre del 2009

El Gerro


Avui hem anat amb en Tati cap a Montserrat, al Gerro. Ell en tenia bones referències i la veritat és que el lloc val la pena.

La cara est està solcada per nou vies esportives de dificultats entre 6a+ i 7b. Entre la informació de la guia i la de les actualitzacions d'onaclimb, n'he fet una ressenya que les agrupa totes:

Ressenya de la cara est del Gerro

Quan hem arribat a la zona hi havia una parella que estaven acabant la seva sessió i ens han fet cinc cèntims de les vies i els seus graus. Finalment, hem començat per la Big Kikuiu (6b). Des de baix semblava que hi havia bon canto, però de seguida s'ha vist que allà hi havia una bona dosi de tomàquet. L'he feta un cop i m'he hagut de penjar perquè hi ha algun pas que no es gens evident. L'he deixat muntada i al segon intent ha sortit... Quin escalfament!

Després m'he posat a Yoyo (6c). En Tati ha dit que hi havia una tibada dura i que la resta s'anava fent. Havent vist la seqüència dura, sols ha estat qüestió de tibar-li, i ha sortit a la primera! Un altre per a la (petita) col·lecció!

En Tati m'ha deixat muntada la Mal de Vell, sense ser conscients del seu grau (7a). Doncs m'hi he barallat i els passos han anat sortint. Una tibada molt dura passada la segona xapa ens porta a un forat, primer amb la mà esquerra i després amb la dreta des d'on es pot xapar la tercera amb comoditat. Fins a la següent també hi ha tela: un canto d'esquerra, rebot a un forat romet i anar a buscar unes rugositats per la dreta. Pujada de peus i estirar-se per agafar un canto llastrós des d'on es xapa a l'alçada del pit. D'aquí, anar a buscar un forat-canto amb dreta i estirar-se bastant per buscar un forat rom per l'esquerra. Pujar peus i buscar una rebaba a la baumeta des d'on s'arriba a una bústia de dretes boníssima. Des d'aquí es xapa bé, però novament la tens al pit! Des de la bústia de dretes m'he estirat a caçar un forat d'esquerra, la dreta a un canto oxidat i l'esquerra a un canto similar. Si hi ha una cinta llarga posada es pot xapar d'aquí. Si no, cal fer una pujada de peus dura i s'acaben les dificultats.

Al primer intent m'he anat penjant i he estudiat la seqüència bona. Després li he fet un pegue a mort que ha estat un èxit fins la darrera xapa. He arribat creuat al canto oxidat d'esquerres i l'adrenalina ha pujat! En Tati m'anima a desgrimpar i reposar de la bústia bona, cosa que faig, agonitzant. Allà m'he refet un xic, però no gaire perquè els peus no són per tirar coets i la mà esquerra tampoc. Torno a tirar i arribo correctament als cantos oxidats, poso una cinta a la cinta existent i xapo. Intento fer la darrera pujada de peus... i no puc: no hi ha forces. Aaaarrgggh! M'he hagut de penjar!! Es una llàstima, però estava totalment fos. El proper dia, potser sortirà.

Mentrestant, en Tati ha anat fet la pràctica totalitat de les vies, deixant-se només dues de faciletes per una futura visita. Tot a vista, naturalment! Quin plaer veure aquests lolos passejant-se per la roca!

2 comentaris:

Bloc Empotrat ha dit...

Bones!,l'altre dia vàrem anar a aquest sector i ens va anar molt bé la teva ressenya.Moltes gràcies!!!.
Et fa res si la penjo al nostre blog citant les fonts?.
Salut i bones topos!!!

Petrus ha dit...

Me n'alegro de que us fos útil. Cap problema per fer-la servir al vostre blog!

Bones tibades!